Lane 4 (HQ Refurbishment)

Just as we deliver made-to-measure solutions for our clients, space-pod took our brief and delivered a tailor-made, intuitive environment commensurate with our brand. As one of the Sunday Times top 100 companies in the UK, we aim to deliver a competitive advantage to the companies we work with and it is rare for this to be returned in such a tangible way.

Adrian Moorhouse, Lane4 Managing Director

From the outset space-pod very much understood our company culture. It felt like they were part of our own team. They translated our way of working into an environment that positively enabled us to work more effectively. We have been delighted to receive a headquarters building that can accommodate fluctuating client and staff levels throughout any given day let alone week.

Justin Warhurst, Lane4 Financial Director

Client: Lane4
Location: Bourne End, Bucks, UK
Size: 8,600 sq. ft.
Project duration: 10 weeks
Date: November 2014
Scope of Project: Phased Installation, Corporate Branding, Office Furniture, Dining Booths, Office Refurbishment, Partitions & Glazing, Bench Desks, Lockers, Storagewall, Kitchens, Air Conditioning, Whiteboard Walls.

Image

Redesign and modernisation of an existing HQ office, to maximise the space available and to incorporate a new branded office landscape. Furniture and fit-out project for Lane4 in Bourne End, Bucks, UK.

The brief was to update Lane4’s burgeoning offices and strategically redistribute staff within a refurbished space conscious environment. We utilised a diverse range of office landscapes to house the company’s 90 person resident workforce with the flexibility for up to 40 visiting consultants.

Space-pod also created a branded suite of meeting rooms, a break out space, additional meeting rooms with dining booths, all within a 10-week phased project window whilst the client was in occupation.

The project involved integrating Lane4’s existing branding, corporate image and aspirations to create some fantastic cityscapes and Lane4 branding both in manifestation and digital wallpapers to key working areas.. The creation of whiteboard walls were an invaluable tool for Lane4’s individual way of working, as were locker systems and hot desks for their varied range of in house and out of house teams.

With the office numbers increasing, acoustics were of particular significance. Decorative acoustic panels were installed in dense areas to ameliorate sound transfer and lower reverberation of noise. The addition of an acoustically separated webinar room has brought a great new environment where outside noise can be excluded. Within our scope of works we also completely replaced and updated the existing Air Conditioning system.