The Orders of St John Care Trust (Regional HQ Refurbishment)

We are delighted with the finished result. The planning and implementation was thoughtful and effective, with the space-pod team successfully optimising our space to suit our requirements.

Richard Dooley, The Orders of St John Care Trust Assistant Development Director

Client: The Orders of St John Care Trust
Location: Whitney, Oxfordshire, UK
Size: 4000 sq. ft.
Project duration: 6 weeks
Date: August 2012

Follow-up Project
Size: 4000 sq. ft.
Project duration: 5 weeks
Date: March 2015

Scope of Project: Office Branding, Office Refurbishment, Partitions & Glazing, Storagewall, Office Furniture, Techo, Glass Manifestations, Training Room, Meeting Rooms, Collaborative Working Environment

Image

A great office refurbishment project for a wonderful organisation.

ORIGINAL 2012 PROJECT:
The Orders of St John Care Trust asked space-pod to space plan, design and refurbish their ground-floor regional office in Oxfordshire. The project needed to maximise the available space and create an open-plan working environment with collaborative and hot-desk areas, in addition to more private areas that could be used for training and meetings.

FOLLOW-ON 2015 PROJECT:
Following the successful refurbishment of the Orders of St John Care Trust’s ground floor office, space-pod returned in 2015 to transform the first floor into a social, cohesive and adaptive working environment.

The new floor now accommodates 8 meeting rooms and a training room complete with data/power ports and full height office glazing to maximise natural light and acoustic privacy. A striking office breakout area and multifunctional spaces encourage collaborative working and combine with full height office storage, male and female WC’s, a shower room and fully featured desk systems to meet the individual needs of the client’s evolving working environment.